"FİKİR ATÖLYESİ " ETWİNNİNG PROJEMİZ BAŞLADI

Okulumuz bir eTwinning projesi olan "Fikir Atölyesi" projesinde çalışmalara başladı.

01.02.2021 960

 Okulumuz Türkçe Öğretmeni Burcu Arabacı rehberliğinde yürütülen eTwinning Fikir Atölyesi projesinde "Her çocuk özeldir ve içinde kapağının açılmasının beklediği bir hazine saklar."anlayışla yola çıkılmıştır. Fikir atölyesinde çocuklar toplumsal sorunları ele alarak araştıran sorgulayan ve fikirlerine hayat veren bireyler olarak toplumda bizde varız diyeceklerdir. Öğrencilere hayallerini özgürce ifade edebilme ve ürün tasarlama imkanı sunacak olan fikir atölyesinde öğrencilerin yaratıcılık, girişimcilik, öz yeterlilik, eleştirel düşünme gibi 21.yüzyıl becerilerinin gelişimine katkı sağlanacaktır.

Fikir atölyesinde her ay belirlenen farklı bir temadan yola çıkacak olan öğrenciler tasarım ve ürünlerini bir dergide toplayacaklardır. Böylece öğretme-öğrenme sürecini zenginleştiren, öğrencilerin bireysel farklılıklarını öne çıkaran ve olaylar arasında ilişki kurabilen bireylerin yetiştirilmesi gerçekleştirilecektir. Araştıran , sorgulayan, deneyerek, keşfederek öğrenen fikirlerini özgürce ifade edebilen , özgüveni yüksek , kendinden emin , gelişime açık, toplumsal sorunların farkında olan ve bu sorunlara yaratıcı fikirlerle çözüm üreten bireyler yetiştirmek projemizin hedeflerindendir.

 Yapılan anket sonucunda okulumuz 6. sınıf öğrencilerinden Ceylin İrem D.nin tasarladığı afiş, proje afişi olarak seçilmiştir.

01-02-2021